FPV DRONE RACE
VERENIGING
MIDDEN NEDERLAND

Welkom bij X-Racers

Drone racen is een vrij nieuwe en onbekende sport. Het beoefenen ervan is door de wet beperkt tot indoor locaties en de velden van modelvliegclubs. Hoewel er in Midden-Nederland meerdere modelvliegverenigingen zijn, blijven de mogelijkheden om een serieus traingsparcours voor FPV piloten uit te zetten beperkt.
X-Racers speelt hier op in door wekelijkse traininsavonden te organiseren in diverse binnen locaties in het midden van het land.
Vooralsnog organiseert X-Racers trainingsavonden in een 3 tal sporthallen in Soest en Soesterberg, maar dat kunnen er in de toekomst meer worden.

Of je nou een beginnende piloot bent of een door de wol geverfde internationale drone race ace, X-Racers biedt je de mogelijkheden om je vaardigheden aan te scherpen.


Uitdagend parcours

Met de gangbare attributen als gates (van diverse afmetingen) en vlaggen wordt elke trainingsavond een track uitgezet, aangevuld met materiaal uit de inventaris van de trainingslocatie. De tracks zijn gevarieerd en zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Alle tracks zullen ook beschikbaar zijn voor de simulator Velocidrone.


Tijdregistratie

Om optimaal resultaat uit de trainingsavonden te halen zullen de gevlogen rondetijden worden vastgelegd en verwerkt met LiveFPV. Zo wordt het gemakkelijk inzicht te krijgen in je vooruitgang en kan je tijden vergelijken met andere piloten.


Kennis

Onze piloten hebben samen heel wat vliegjaren en hebben in die tijd veel kennis vergaard.Door deze kennis te delen wordt het team competitief sterker. Bovendien kan deze kennis aangewend worden om nieuwe piloten te begeleiden en op weg te helpen met deze geweldige hobby.


Vaste locatie en tijden

X-Racers maakt gebruik van een vaste trainingslocatie en legt deze voor een jaar vast. Hierdoor weten de leden ruim vooraf wanneer de trainingen zijn en kunnen ze hun agenda hier op afstemmen.


X-Racers is een modelvliegvereniging en is zodanig ook aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Dit heeft meerdere voordelen voor zowel onze leden als de vereniging. Zo biedt het lidmaatschap van de KNVvL onder andere:

(Voor) Wie is X-Racers

X-Racers is een vereniging voor en door FPV piloten. De vereniging is in 2019 opgericht en staat voor gezelligheid, teamverband, techniek en snelheid. Voor de gevorderde piloten bieden wij de mogelijkheid om 'rondjes te maken' ondersteund door een professioneel tijdregistratiesysteem. Voor de beginnende vliegers bieden we begeleiding en ondersteuning zodat ze op een vertrouwde en vooral veilige manier kennis kunnen maken met onze sport.

Binnen de vereniging wordt er niet alleen getraind om de persoonlijke vaardigheden te perfectioneren. We bezoeken samen ook evenementen waarbij de deelnemende piloten elkaar ondersteunen als team, ook al strijden ze op persoonlijke titel.

Zo hebben vier van onze leden deelgenomen aan het NK Droneracing 2019 en hebben de plaatsen 10, 31, 32 en 34 veroverd in het eindklassement.

Onze leden gaan regelmatig in groepsverband naar trainingen elders in het land, zoals naar Total Drone Experience in Purmerend of Dutch Drone Squad in Alkmaar.

Sponsors

Meedoen met X-Racers

Op dit moment is er een ledenstop, in het nieuwe seizoen (2021) zijn er wellicht nieuwe mogelijkheden.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de mogelijkheden voor het volgende seizoen, stuur dan een bericht naar dit e-mailadres